Min lilla bebis

Bloggen är ju faktiskt uppkallad efter min lilla bebis, Pjotor från Handogsbodarna. Dessvärre skrivs det sällan om honom, dels för att han ska säljas. Men här kommer två bilder som jag fick med när vi köpte honom för åtta(?) år sedan :)


Fotograf okänd

//Moa

Felaktig töm måste bytas ut

Såg på STs hemsida att tömmar av märket Wahlsten J-Loop köpta före 2009 måste bytas ut då dessa saknar nylonförstärkning i början på J-loopen. Tror man att man kan en sådan töm i sin ägo ska man kontakta återförsäljaren för information om hur tömmen kan ersättars/repareras.

Mer info finner ni på STs hemsida

//Moa

Träns m. pullarnosgrimma

I förra veckan fick jag äntligen mitt träns bedömt och sen fick det följa med hem :)

Ett stilrent svart träns komplett med tyglar strl.full. Norgimman är en pullarnosgrimma med fårskinn för att öka komforten för hästen.
 
   Mr Turbo Triss (Solvalla travskola)



//Moa

Planlimning

För några veckor sedan fick vi testa på ett lite annorlunda läderhantverk, nämligen planlimning. Här får ni se några bilder från när jag limmade upp mitt utskurna motiv på en tjock pappskiva.






Slarvade tyvärr lite på vissa ställen men det blev ändå en söt liten tavla tillslut.

Underbara Anita!

Är alldeles förkyld och eländig, inte ett toppenrecept för sadelstoppande men jag gör så gott jag kan. När livet och stoppandet kändes som mest eländigt fick jag ett gulligt litet brev i brevlådan.

Brevet innehöll denna gulliga hovkrats!

Tack Anita, nu fick jag tillbaka lite motivation till stoppandet!
//Moa

Gulligt läderarmband

Slängde idag ihop ett litet läderarmband åt min lillasyster vars födelsedag närmar sig :) Ett enkelt mörkbrunt armband med en stor cremevit rosett.

För oss som gillar lydiga hästar

Har sagt det förr och säger det, en sån här tramphäst vill jag ha! Den hade gärna fått stå på mitt sadelmakeri, och den dagen jag skaffar mig ett guligt litet barn så ska denna vara dess favoritleksak såklart!

Bildkälla: tradera.com

//Moa

Levererat och klart

Nu har jag börjat skicka iväg alla utförda reparationer då det blir ett uppehåll över sommaren (inga lagningar tas emot under juli månad). Måste dock erkänna att jag helt pötsligt ligger lite efter schemat då jag i veckan fick in fyra(!) säckar med täcken som skulle lagas. Byte av spännen samt en hel del trasiga foder är vad jag har att göra framöver. Som tur är så är det mestadels vintertäcken så kunden har godkänt på att de inte blir klara innan sommaruppehållet.

Är iallafall väldigt roligt att få in lite olika typer av reparationer, då blir det aldrig tråkigt!
//Moa

Snygga kameraväskor

Hittade en sida som säljer riktigt snygga kameraväskor! Nämligen hos Fotobag.se Inget för min tomma studentplånbok tyvärr. Kanske man skule försöka sig på att sy en egen kameraväska någon dag.

Bildkälla: Fotobag.se