Nytt bling!

Efter nästa löning ("låning" för oss studenter) har jag planerat att köpa in lite nytt bling till katthalsbanden :) Bling är ju dock ganska mångsidigt så jag kommer nog hitta fler användningsområden åt dessa snygga "sliders".
 
Döskallarna har jag ju sen innan, men de andra tre blir nya till samlingen, yay :D
 
//Moa
 

Grimskaft

Självklart har viggogrimman ett tillhörande grimskaft :)
 
Ett stilrent grimskaft med hingstkedja. Total längd 235cm (kedjan är 75cm). Fastnitade strasstenar som matchar tillhörande grimma (modell Viggo).
 
Vill du beställa ett separat grimskaft?
Pris: 450kr
 
. .
 
 //Moa

Viggogrimman

För någon vecka sedan inledde jag projekt Viggo. Projekt Viggo är en kollektion med travutrustning i härliga färger och såklart massor med bling som jag kommer presentera här på bloggen framöver. I veckan blev jag klar med kollektionens första del, grimman.
 
Snygg lädergrimma med bling som sticker ut i vardagen. Grimman har spännmöjligheter på båda sidor om nackstycket samt undertill på bakomstycket. Nosrem samt nackstycke är fodrade för hästens komfort. Går att beställa i en mängd olika färgkombinationer.
 
Vill du beställa en egen med egna färgkombinationer?
Priser från 1500kr (Paketpris grimma+grimskaft från 1800kr)
 
 . .
 
 
Fler bilder på dessa grimmor kommer upp på bloggen framöver :)
//Moa

En bra grund

Fick för några dagar sedan reda på att det inte gick att vidga den aluminiumbom som jag hade hittat i en gammal galoppsadel. Bommen i galoppsadlar är av någon anledning extremt smal, och då menar jag verkligen EXTREMT! Fullbloden är visserligen nätta hästar men jag förstår verkligen inte hur det är tänkt att dessa bommar ska kunna ligga bra på någon häst över huvd taget. Aja, till saken hör den att jag tänkte ta bommen och bygga en montésadel med inspiration från den stackars gamla galoppsadeln jag sprättade upp. Och travhästar är ju då alltså inte lika nätta som fullbloden och behöver därför en vidare bom.
 
Nu blir det istället till att beställa en ny bom. Då hade det ju varit toppen om man kunde köpa sig en med rätt storlek med en gång, men självklart så går inte det eftersom jag vill ha ett "halvträ", med andra ord en halv bom. Dessa görs ju självklart endast i en storlek (one size fits all eller nått)..
 
Här är mina valalternativ:
  Bommar från Aulton & Butler och Lariot
 
//Moa

Födelsedag

Fyllde 23 år i fredags, därav den klena uppdateringen här på bloggen. Har iallafall haft en toppenhelg. Den spenderades i huvudstaden ihop med min underbara pojkvän :) Har inte så mycket mer att säga, så jag bjuder på lite bilder på tårtan ist.
 
 
//Moa

Höstens projekt

Jag tycker att det är dags att jag tar mig i kragen och börjar visa upp mig och mina produkter för mina framtida kunder. Det är bland annat därför jag har tagit upp bloggandet igen :) Men jag har även planer på att sälja vid en marknad i Umeå i vinter, riktigt spännande! Mer om detta kommer framöver..
 
I dagsläget har jag inte direkt några färdiga produkter att sälja. Det är ju inte så att folk går på en julmarknad för att köpa tömkörningsdäcklar eller ridhuvudlag haha. Nä, jag får göra lite produkter som är mer efterfrågade på den typen av marknadsplats såklart. Det blir det en hel del jobb vid sidan av skolan eftersom jag jobbar med andra arbeten där. Just nu sitter jag och skär ut hästar i läder som senare ska bli liknande denna:
 
 
Jag har en bit kvar dock ;)
 
//Moa

Rosa blingbling

För någon vecka sedan gjorde jag detta bedårande lilla shettisträns. Ser ganska litet ut så jag befarar att det kanske är strl minishetland snarare än shetland. Men vad gör det, det blir ju bara ännu mer sött :)
 
Ett gulligt svart träns med mjuk fodring för bästa komfort. Nosremmen är droppformad samt har en enkel kullring för att göra tränset ännu lite elegantare. Som pricken över i sitter det 19st rosa strassnitar i pannbandet.
 
 
 
Mer bilder på detta träns kommer under oktober månad.
//Moa

Pennfodral

Inför min lillasysters skolstart önskade hon sig ett pennfodral. Självklart försöker man stå upp inför de höga förväntningarna som bra storasyster och gjorde ett åt henne. Det va lite knepigt att komma på hur jag skulle göra, men efter att ha gjort om flertalet gånger blev jag ändå hyfsat nöjd.
 
Självklart satte jag dit några turkosa strassnitar som jag tyckte gjorde sig fint mot det bruna lädret.
 
//Moa

Smidig som en panter

Under min praktik hos sadelmakaren nere på Jägersro i Malmö fick jag se en hel del galopptävlingar, och självklart möta en massa galoppfolk. Och jag menar.. vad ska man säga egentligen? Eloge till alla jockeysar ute i landet! Jag måste mer eller mindre kravla mig upp i vagnen när jag ska köra häst, än värre när man ska upp i sulkyn haha. Men jockeysarna bara studsar upp i sadeln som det vore lätt som en plätt, galet!
 
De flesta hästmänniskor har väll vid det här laget sett det här klippet, men jag måste bara lägga upp det här för er som har råkaat missa det. Det är fantastiskt hur snabbt han handlar och hur lätt han bara flygger upp på ryggen igen! Jag säger det ännu en gång, eloge till jockeysarna!
 
 
Bea (Jägersros sadelmakare) påstod att den mesta va teknik. Om man kom på tekniken så va uppsittningen inte alls särskilt svårt (men sjölvklart är det ju en fördel om man är lätt som en fjäder också haha). Snacka om att jag ska träna, träna, träna tills jag en dag också kan flygga upp i sadeln smidig som en panter.
//Moa

Katthalsbandet Sinus

Ett gulligt katthalsband i läder. Finns i princip tillgängligt i regnbågens alla färger. Extra mycket glitter för den bortskämde katten. Perfekt att ha på katten vid lite finare tillfällen. (Döskallen kan bytas ut mot någon av dessa sliders).
 
Storlek: 24-28cm (kan modifieras vid behov)
OBS! Denna modell är ej försedd med resår eller säkerhetsknäppning, det går dock att lägga till om så önskas.
 
Pris: 250kr

 
 
//Moa

Nyheter!

Nu är vi äntligen tillbaka i skolan och jag jobbar äntligen med lite nya roliga saker. Här kommer en liten sneak peek på två stycken katthalsband. Mer bilder (både på halsbanden och annat kul) kommer att dyka upp på bloggen framöver så håll utkik :)
 
 
 
//Moa