Träningshuvudlag

Ett snyggt travhuvudlag av finaste läderkvalité. Annorlunda detaljer på nack- samt sidostyckerna i form av kryss. Fodrat i nacke med svart plymåläder för att minska en del av trycket från checkremmen.
 
 

   

  
En liten rosett knöts fast på sidan innan det skickades iväg :)
 
Har ni något bra förslag på vad man kan döpa denna modellen till? Skicka gärna dina ideér till mig, antingen på bloggen eller till [email protected].
//Moa
 

Uppdaterat

Klickade in mig på Umåkers hemsida och fick se att den är omgjord från topp till tå, underbart! Tycker att den är riktigt snygg nu, och trots att allt är nytt så är det inga problem att hitta. Alla tummar upp :)
 
Har själv äntligen fått nya blogg.se och älskar det! Blir väll jobbigt nästa gång bloggen ska byta utseende då dom har fifflat lite med koderna, men det lär ändå dröja ett tag till haha
//Moa

Klappat och klart

Nu är det bara en stor röd rosett som ska knytas på sen är huvudlaget klar för leverans :)
 

Att bo på landet

Att bo på landet kräver vissa uppoffringar. Igår var det täckningen som tröt, inga uppdaterigar med andra ord. Det blev även väldigt begrensat med sms och samtal igårkväll då det fanns noll mottagning i min lägenhet. Det som blev gjort blev gjort nder en kvällspromenad med myggen, huvva!

Men nu till lite goda nyheter! Huvudlaget är helt klart och blev bedömt idag :) Eller ja, jag ska sy ett nytt pannband imorgon då jag misstänker att det jag sytt är lite för litet för jättehästen haha. Men jag fick faktiskt riktigt fina betyg för huvudlaget. Bland annat 4 för fodringen i nacken, 3,9 i helhet och 3,8 för kantputs och kalkyler (Betygssättningen går upp till 5, men lärarna ger ej över 4 där vi är just nu i vår utbildning).


Så fort huvudlaget följt med hem kommer det helhetsbilder :)

//Moa

17-08-2012

Tyvärr inga bilder i detta inlägg :( Tycker själv att det är något ni förtjänar efter veckans frånvaro, men har tyvärr inget roligt i bildväg att bjuda på.. Men lite annat smått och gått kan jag rapportera!

  • Har äntligen slutat lyssna på kärlekslåtar igen! = humöret är på topp! .. eller däromkring iaf haha, man får inte förvänta sig för mycket :)
  • Red för första gången på flertalet månader i onsdags, vilken dröm! En snygg liten travare i sina bästa år (runt 18) som inget hellre ville än att trava fort rakt fram med sin bästa kompis och skvätta ner sin ryttare i älven. Jag hede hysteriskt kul, verkligen! Har nu även skitet inställt på monté framöver :D träna träna!
  • Huvudlaget är på G. Fick idag klart pannandet och slog alla hålen. Bara slutputsen kvar alltså. Och lite pappersarbete, men det tänkte jag ägna helgen åt :) Blir bedömt under måndagen som det ser ut nu. Känns skönt att slippa stressa mer över det. Det ser faktiskt helt okej ut. Pannbandet riskerar dock att vara något för litet, hästen det är gjort till är ganska stor, men eftersom att tanken var ett svängt rundsytt pannband så vinner man ju några centimener på att dra ut det och låt det vara rakt (Även om det inte är riktigt lika snyggt), och om det ändå inte skulle tänkas passa kan man ju alltid byta till ett annat.

Se möjligheterna mina vänner! Nu peppar jag ett ordentligt träningspass trots träningsverk, härligt
//Moa

Omotiverade dagar..

Jag orde vara smått lyrisk.. eller åtminstånde super peppad och motiverad nu när jag äntligen är klar med min provbossa. Usch vad den krävde arbete! Visserligen blev den ganska fin också, kanske ännu finare om man inte stressat igenom den (idén är fin, kanske inte utförandet i detta fallet). Att jag är klar med den innebär ju att jag kan lägga obruten uppmärksamhet på huvudlaget. Och o, det gjorde jag. Men gud så jag kände mig omotiverad!

Har nu klart nackstycke, sidostycken och nosremmen. Jag började på käkremmen mot eftermiddagen och var så glad över att det inte var så mycket kvar på huvudlaget. Då upptäcker jag migsjälv med att sitta och stressa igenom huvudlaget och SLARVA!! Nä, fy och skam! Intalade migsjälv att lämna det åt sidan till imorgon istället. Jag vill kunna vara nöjd med det arbete jag gör, slarv är inte acceptabelt, FY! (Bild kommer förhoppningsvis upp imorgon) Försöker nu även besluta ifall jag vill göra ett pannband med strasskedjan jag köpte eller om jag ska göra ett rundsytt (har fått en liten förkärlek för rundsytt haha)
//Moa

Blev lite kär

Jag kanske har påverkats av min nya nördhobby, lyssna på kärlekslåtar, se kärleksfilmer och glo runt på allas älskade Weheartit.com haha, men jo jag har banne mig blivit lite kär..

Först ut har vi kallblodshingsten som är tillsalu här <3 Ganska så snygg, ellerhur? Efter att ha varit stensäker på att jag ska ha ett kallblod måste jag dock erkänna att jag numer letar efter varmblod...

Så då hittade jag den här! Hur snygg var inte han!? Tyckte även att han förtjänade sin bild på bloggen (se nedan)

//Moa

Köpa travhäst

Att köpa travhäst, eller häst överhuvudtaget är aldrig enkelt. Men finns det något mer fantastiskt än att sitta och dreggla över hästannnser och fantisera ihop sin drömhäst (om man inte redan råkar äga den haha). Aja, jag tänkte tipsa om några bra hemsidor att dregla över :)

Hästnet.se
En toppensida med över 300 travhästar i olika prisklasser! Uppdateras hela tiden med nya :)

Blocket.se
Används tyvärr inte så flitigt av travmänniskor, men ibland kan man hitta några hästar om man söker på ord som "starthäst", "travhäst" eller "kallblodstravare" ..

Blodbanken.nu
En lite mer seriös sida. Ofta lite högre klass på hästarna. Uppdateras inte jätteofta med nya annonser.

Scantrav.se
En svensk hemsida som hjälper till att förmedla travhästar. Mycket utländska hästar. Sällan priser utskrivna men vid intresse kan man få mer information.

Travformidling.com
En norsk hemsida som hjälper till att förmedla hästar. Inga priser utskrivna men de ansvariga, som för övrigt är supertrevliga berättar mer än gärna om man hör av sig till dem.

Sen är ju självklart uppfödarnas hemsidor att rekomendera :) Där kan man hitta fina unghästar och ibland även starthästar. Men mitt främsta tips till er, vill ni köpa travhäst..? Gå gå igenom era kontakter först. Känner ni folk på travet? Kolla med dem först, kanske dem känner någon, som känner någon, som känner någon som säljer en häst och eftersom att du känner "någon" så kanske du även får den till ett bättre pris ;)
//Moa

Just the way you are

Lyssnat sönder Bruno Mars underbara "Just the way you are" på spotify och har en våldsamt brännande smärta i axeln (borde verkligen kollas upp). Men äntligen är bilden klar :) Mot slutet blev det lite slarv men tro mig, man blir knäpp av att stirra på en brun fläck i flera timmar haha


Manen blev lite som den blev, även öronen. Inte mina favoriter att rita direkt. Men överlag tycker jag faktiskt om den, lilla Goj :)
//Moa

Ritar vidare

En lugn helg i Tärnsjö väntar så ritar långsamt vidare på min häst :)


//Moa

Ett litet stycke

Har varit en svår jobbvecka, han känt mig trött och allmänt omotiverad, men det går framåt :) Sydde idag ihop nosremmen och ett av sidostyckerna. Nackstycket är klart sen tidigare. Underligt vad få delar ett huvudlag består av haha.. Här kommer två bilder på prestationerna såhär långt. Är ruskigt nöjd med nackstycket, hade önskat lite mer av sidostyckerna.. Men det blir förhoppningsvis en fin helhet sen när allt är ihopsatt :)



Inte de bästa bilderna, det ser lite snett och vint ut om man kollar för noga, så undvik det ;) haha
//Moa

Vad man gör av överflödig kreativitet

Var så glad idag över att det var tisdag och därmed möjlighet att jobba på skolan fram till sju. Precis vad mitt huvudlag behöver! Min ultramoderna skolan drabbas då av en trasig säkring (tror vi iaf.. kan också vara byggnaden som håller på att rasa ihop) som släckte ner halva skolan (dessvärre den halva som vi använde oss av). Men iallafall, eftersom ingen av de ansvariga visste hur vi skulle lösa detta problem beslöt de sig att skjuta problemet till framtiden och skicka hem oss elever tidigare. Blev inte mycket gjort med andra ord, suck..

Istället for jag hem till min enkla boning och använde min kreativitet till annat. Nämligen detta:

Ja vi får väll se om jag kan få någon ordning på den också någon vacker dag. Huvudlaget har dock huvudprioritet :) Nackstycket är påbörjat och eftersom det är den mest komplicerade biten så vill jag inte säga så mycket om hur det går än. Många svåra moment kvar som gör mig galet nervös. Men blir det bra så tror jag det kommer bli super! Så jag hoppas och ber!
//Moa

Behind the scenes

Alla areten börjar på pappret. Innan det är klart hinner det li några papper. Själv är jag nu uppe i sex papper gällande mitt huvulag :) Skisser, arbetsbeskrivning och förkalkyl, allt måste med! Jag har även slängt in en bild på en träns som jag fått inspiration av. Ska senare idag kolla upp bredden på ett "vanligt" huvudlag för att bestämma spänne. Helst vill jag använda det mindre eftersom det är smalare, och det då enligt min mening blir lite elegantare (me like smala remmar haha). I veckan börjar tillskärningen, peppa!


//Moa

Kulturåret 2014

Ja det har väll inte gått någon obemärkt att Umeå står som klturhuvudstad år 2014. Inte någon umebo iallafall. Själv är jag inte något extremt kulturfreak, men visst, jag tycker det ändå är lite kul på sitt sätt. Det kommer dock inte planeras in några särskilda "kulturvandringar" för min del det året haha. Men jag såg just att kusk-EM kommer köras på Umåker travbana just detta året pågrunt utav allt detta ståhej, och DET får man ju absolut inte missa!
//Moa