Travtömmar

Sydde för några veckor sedan ett par travtömmar på beställning av min pojkvän (eftersom jag alltid klagar på att han kör omkring med fula beta-tömmar). Blev riktigt nöjd med dem och lämngtar redan till jag får sy ett par till mig själv :)
 
Tömmarna är sydda i tjockaste tärnsjöläder (fritt från krom) i hög kvalité. Handstropparna är sydda i en matchande färg i millat läder och har en syntetkärna för extra hållbarhet. Traditionellt sys "fintömmar" i ljusbrunt läder, främst på begravning användes svarta lädertömmar. Idag kan man självklart använda den färg man vill och kunden önskade ljusa tömmar vilket gör sig riktigt snyggt på tävlingsbanan.
 
Är du intresserad av att beställa ett par tömmar i samma modell? (Valfri färg)
Pris: 2000kr
 
S.s Gjermund och Robert använde mina tömmar vid unghästvisningen på Umåker 4/10-2014
 
//Moa

Träns strl. minishetland

Det blev mycket fotande i helgen. Bortsett från travselen så har jag även tagit nya biler på tömkörningsdäckeln och det supergulliga shettistränset :D Jag var ju lite osäker på passformen då jag sydde det efter ritningar vi hade på skolan. Men det satt hur fint som helst på lilla Abba!
 
Strl. liten shetland/minishetland
Pris: 1800kr
 
. .
Läs mer om tränset här
 
//Moa

Travselen Steggbest

I helgen fick jag äntligen med mig travselen jag gjorde klart i februari och fick några ordentliga bilder på den :)
 
Selen Steggbest är en rejälare sele med höga bossor (ca tre centimeter) och god mankfrihet vilket gör att den lämpar sig utmärkt för vardagsträningen och snabbjobben. Den är sydd i mörkbrunt tärnsjöläder med brun söm. Karakteristiskt för selen är dess dekorsöm som syns på däckel, brösta, pannband och nackrem (syns tyvärr ganska dåligt på dessa bilder).
 
Napoleon Vang (äg. Forslundagymnasiet)
 
 
. .
 
Dekorsömmen är genomgående i hela selen, den syns på däckel, brösta, pannband och nackstycke.
 
. .
 
//Moa