Strasskedja <3

Har letat runt på internet de senaste dagarna efter en strasskedja. Var inte långt ifrån att ge upp hoppet när jag insåg att det kallas strassKEDJA, och inte strassBAND eller strassLÄNK. Haha, ibland är man lite trögtänkt tror jag.. Aja, jag är nöjd, klickade hem 40cm (fanns tyvärr inte mer på lager) till ett överkomligt pris! Hoppas att det ska bli perfekt på mitt travhuvudlag :D ska även ta mig tid i helgen och kolla upp måtten med ett riktigt huvudlag (litar inte riktigt på det vi har på skolan, det har nog aldrig ens blivit buret av en häst). Mest för att se om jag kan göra det lite smalare, föredrar smalare remmar :)

Den fanns i några olika färger, men denna valde jag att beställa. Spänd på att få se den i verkligeheten och håller tummarna för att 40cm ska räcka!
//Moa

Att vara eller inte vara..

Jodå mitt företag ska vara! Men hur i hela friden namnger man ett sådant? Nä det var inte fullt lika enkelt. Har nu haft mig en sommar med sol, regn, storm och några smärre blixtnedfall, men inte har jag kommit närmare något beslut i den frågan inte. Förhoppningen var ju att allt skulle vara färdigregistrerat till skolstarten(dag), men det har ju inte riktigt inträffat (spola tillbaka tiden kanske?) Aja, jag ska muttra på lite till, idéer är självklart välkomna!

Våren har ur alla avseenden varit tung och kan därför inte tänka mig annat än en nerförsbacke hela hösten :) Igångstarten är lite seg, men inledde idag en linfröstoppad svanskappa och skissar lite lätt på ett travhuvudlag (spannande!) Ska självklart göra saker och ting svårt för mig (big surprise) och trycker in en massa säregna detaljer i skisserna. Förhoppningsvis ser det bra ut även när man genomför det i läder, vi får vänta och se helt enkelt. Huvudlaget är enbart ett sidoprojekt just nu då jag har några andra delar som är obligatoriska i utbildningen som inte är klara än. Men deadline är 1 september, så jag håller tummarna för att det ska stå klart i tid till det :)

Hästen är nu borta så sommaren har bestått av en grå vardag i norrlands skogar och öppet landskap i söder. Vi får se hur det blir med framtida hästplaner. JUST NU ligger dom på is. Vill se var jag har saker och ting innan jag rusar in i en massa problem. Somsagt, förväntar mig nedförsbacke haha

En snabbis på Solvalla och Jägersro smögs självklart in för att förnya krafterna!
Trav<3
//Moa

Repnosgrimmor!

Jag verkligen ÄLSKAR repnosgrimmor! Ni kanske inte håller med mig, men jag tycker det inbringar en viss stilfullhet :) Jag tycker inte att nosgrimmor ska spännas hårt och speciellt inte denna sort då dessa blir extra skarpa mot hästen. Hade gärna infört dessa nosgrimmor även i travsporten men tror att de riskerar att få kalla handen då de kan ha stor påverkan på hästen om de brukas fel, synd..


   Bildkälla

Underbart!

Nu tar jag lite semester från Tärnsjö och sadelmakeriet (mest Tärnsjö faktiskt haha). Idag bar det av till Stockholm. Imorgon kommer mor hit sen drar vi direkt norr över. Hoting står som slutmål. Där blir det trav och lillasysters födelsedagsfirande :) Sen drar jag till Helsingborg och jobbar fram till skolstart.

Glad sommar allesammans :)
//Moa