Elitloppet närmar sig!

Någon mer som tänker vallfärda till Stockholm under elitloppshelgen? Min helg verkar bli allt annat än vad som planerades i våras, men trots detta ska helgen bli kung! På fredag hade jag tänkt fara ner för att vara med på föreläsningen som svensk travsport erbjuder på infra city innan auktionerna, någon som ska dit kanske? :)

Jag fick i helgen en fin elitlopps t-shirt, underbart! Blir med andra ord en riktigt härlig helg att se fram emot! Taggar mitt första elitlopp live (seriöst jag är ju lite efter) och håller tummarna för Comander Crowe och Brioni, vilka kungar :D

Har idag klarat av ytterligare några lagningsarbeten från hästfolk runt om i landet. Imorgon blir det alltså att rengöra två par tömmar (självklart roligare att skicka iväg rena fina arbeten) och sedan paketera för att skcikas upp till Umeå. Även en långbrösta är lagad och ska med ner till Stockholm på fredag. Ska jag erkänna trodde jag att dessa ihop med två säkerhetsvästar va de sista lagningar jag skulle ta på mig innan sommaren, men nejdå, redan i helgen hämtar jag upp några täcken som tydligen är trasiga. Blir roligt att laga annat än tömmar och säkerhetsvästar haha :)

Aja, hoppas vi syns till helgen allesammans, om inte annat så ha det bra och bänka er framför TVn lagom till elitloppet! Tro mig, Brioni och Commander Crowe is the shiet!

//Moa

Tårta för hästbitna

Gullig liten tårta prydd med en travhäst. Vaniljbotten med två fyllningar, hallon- resp. vit chokladmousse. Den är täckt med sugarpaste över ett tunt lager smörkräm. Travhästen är gjord av en blandning av sugarpaste och modelleringspasta (samt spaghetti).


Tårtan är ca 24cm i diameter och ca 7 cm hög.

 



//Moa

Ordentlig bloggsvacka

Ja nu har det varit lugnt på bloggen ett tag tyvärr.. Har varit helt uppe i allt annat! Bland annat gjort en tårta, mkt fint. Bilder på denna kommer upp på bloggen sön/mån. Befinner mig för stunden i en liten etta inte långt ifrån gärdet i stockholm och tyvärr har jag inte bilderna med mig. Men då har ni nått att se fram emot!

Har fått mer bakslag på mina praktikplatser tyvärr.. Men mötte igår av en ren tillfällighet en galet trevlig man på Solvallas sekritariat (har numer lärt mig att komma in bakvägen på Solvalla även under tävlingar haha) som mer än gärna ville hjälpa mig att hitta en praktikplats med travanknytning! Så han tog mitt namn och nummer och skulle ringa runt till sina kontakter, toppen! Vissa travmänniskor är bra härliga. Aja, nu ska jag dra på kaffe hos mannen, diskutera lite trav kanske. Helhärligt!
//Moa

EDIT;
En kort klargörelse, mannen i det här fallet är alltså Håkan som jag då mötte i onsdags :)

Sittdyna

Sittdyna m. travekipage i samma form som axelväskan. Sydd i vinyl med ett tunt lager skumgummi emellan. Ett kantband i samma färg pryder kanten runt hela dynan.


Mått; ca 40cmx40cm




//Moa

Det går segt

Det är inte säljarnas marknad just nu, det går segt! Folk som vill låna/ha på foder överväger i inkorgen *suck* Men idag kommer en trevlig kvinna för att titta på honom, håller tummarna :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=610343&inriktning=&typ
=

//Moa

Roliga projekt

Har ett superroligt projekt på gång och är spänd att få se det färdiga resultatet! Dock kommer det kräva några fler timmar arbete först haha :) Just nu är den på tork så jag slänger in en liten sneak peek ;)



Det färdiga resultatet kommer nog inte att visas upp på bloggen, men ni kommer få se vissa delar iallafall!
//Moa

Axelväska

Axelväska m. travhästsiluett. Ganska lång axelrem, ej justerbar. Sidoficka framtill med blixtlås. Botten är förstärkt med tygklädd hårdpapp.

Material;
Bomulscanvas, mörkbrun plymå samt veg. garvad sida


Mått; ca 30cmx40cmx26cm (Bredd x Längd x Höjd)



 



//Moa

Goda nyheter :)

Jag drunknar för stunden i lagningar, två säkerhetsvästar från Solvalla travskola (som förövrigt är ett helvete att laga), två tömmar från Forslunda samt en grimma tillhörandes stallägaren i mitt nya stall :) Hade det inte varit för alla andra skoluppgifter som ska göras hade det faktiskt vrit ganska roligt. Lagninga ÄR roliga! Men att hoppa mellan skolarbete och lagningar gör en alldeles kollrig i skallen haha

Men som jag skrev, jag har lite goda nyheter :) Alla efterlysta mejl har inte hamnat i inkorgen än, men jag vänar fortfarande spänt på fler spännande nyheter. Men låt oss börja någonstans.. Idag börjar jag officielt leta travhäst! Min supergulliga mormor, även en trogen bloggläsare, har gjort detta möjligt så jag vill tacka henne så otroligt mycket!!

Mer om detta kommer förhoppningsvis framöver..
//Moa

Inväntar spännande besked

Kollar mejlen var och varannan minut i hopp om att olästa mejl ska infinna sig där. Det är dock inte fallet *mutter* Har många gånger täkt tanken att min hotmail kanske harspårat ut fullstäningt och helt förlorat förmågan att ta emot mejl, men.. Vad är sannorlikheten? Nä, det är nog bara att vänta lite till.. Uscha! Det är iallafall spännande beslut som ska fattas och blir det som jag vill publiceras nyheten här :)

Vill ha besked NU!! Mejlen kanske har pajjat iaf?
Underligare saker har ju inträffat förr menar jag!
//Moa

Motgångar

Besvikelse är bara förnamnet i dessa lägen. Har många ideér i huvudet om framtiden och jag vet ganska så väl hur jag vill ha saker och ting. DÅ plötligt händer det, man får sig en ordentlig kalldusch för att se till att men verkligen har alla fötter på jorden.

Självklart vill jag slå in mig i den hårt konkurrenskraftiga travsportsutrustnings branchen. Och inte tänkte jag stanna där, nej jag tänkte bli bäst på det jag gör helt enkelt! Då finns några viktiga faktorer som alla måste stämma in för att man ska lyckas; viljan, kunskapen, erfarenheten och kontakterna. Sen kan det ju diskuteras vad som slår högst, men där har vi grunden iallafall. Naturligt anlag är väl också högt satt, dock enligt mig överskattat, har man viljan kan man lära sig iallafall!

Men ja, vad hände nu då? Jo jag har fått avslag från mina uttänkta praktikplatser :( Vårat kära grannland Finland konkurerar med en liknande utbildning på Ypäjä Equine College. Finska företag, såsom Wahlstén vill därför inte ta emot elever ifrån den svenska utbildningen. Skit skit skit skit skit!

Verkligheten är hård, nu måste jag tänka om!
//Moa

Travhelg med Goj


   Foto: Angelica Sörlin Tegenfeldt


Tack så mycket för den fina bilden Angelica :)
//Moa

Någon du ser upp till..

Veckans ämne igen, denna gången ska jag kort berätta om någon jag ser upp till inom travet :) Enkel match, låt mig presentera min förebild Ulf Nilsson!

 

Ulf W Nilsson vidareutvecklade mig inom travet under sista året på gymnasiet. Han visade mig travets bästa sida och konverterade mig helt till en sann travtjej (en ridtur då och då skadar ju dock inte)! Ett VG i betyg blev en stor besvikelse men när han förklarade att han, om han skulle välja någon, ville anställa mig kände jag mig stolt i hjärtat :) (även om förklaringen va den mest ologiska haha) Hans sätt att vara och hans sätt att lära ut är helt fantastiskt, han fick mig att hitta det roliga i ALLT!

Ulf har hela tiden trott på mig, stöttat mig och hela tiden försökt ge mig chansen att ta mig så långt som möjligt!

Tack!
//Moa

Lädergrimma strl. full

För någon vecka sedan blev min första lädergrimma klar :) 

Grimma strl. full. Spännmöjligheter finns på båda sidor om nackstycket samt undertill på bakomstycket. Grimman är 100% handsydd, har en enkelt kullrad nosgrimma och ett fodrat nackstycke för bästa komfort.

Kan tänka säljas vid intresse. Skriv en kommentar/mejla så kan jag höra av mig med ett prisförslag. SÅLD

    
Dean Goj
(äg. Forslundagymnasiet)




//Moa