Travselen Järvsöfaks

Jag är väldigt förtjust i Viggoprojektet med bling-bling och härliga färger, men jag måste faktsikt säga att jag har överträffat mig själv med den senaste skapelsen. Travselen med kroko-prägling är for real mitt masterpiece. Så namnvalet till denna säger sig själv, travselen Järvsöfaks.
I dagsläget är bara däckel, gjord samt ryggstycke färdigställda, i höst tillkommer även förbygel samt huvudlag.
 
Selen Järnsöfaks är en nättare sele gjord för tävlingsbruk. Den har god mankfrihet och bossorna som mäter ca 2,5 cm på höjden är gjorda i mjuk cellplast för att däckeln ska vara behaglig för hästen. Gjorden har resår på båda sidor för att ge hästen möjlighet att expandera bålen vid ansträngning och därigenom maximera hästens lufttillförsel. Med dess mjuka former och kroko-präglingen känns detta som en framtida stilikon!
 
Lite extra kul var det att vi fick QH-beslagen graverade. Ett litet tips till er där ute som vill göra era selar lite mer personliga :)
 
. .
 
Jag har tyvärr inte jättemycket bilder på däckeln i dagsläget, men i påsk åker jag upp till Umeå och har planerat in att ta lite fina bilder på den ute hos familjen kärrman :)

Pånyttfödelse

Att jag saknar kontakten med hästar har väll de flesta av er förstått vid det här laget. Hur kan man inte sakna det liksom? Något annat jag saknar är min licens, min körlicens. I och med min flytt så blev det ju bajs med att få ihop tillräckligt med lopp för att kunna behålla licensen, så den drogs in i slutet på 2012. Det är lite som att sluta existera. Hur ska man nu definiera sig själv?

Men plötsligt hände det! Jag finns med i svensk travsports register igen. Jag känner mig pånyttfödd!



Huvudlaget Viggo

Sista skolveckan innan praktiken fick jag ligga i för att hinna med att få klart Viggohuvudlaget. Just detta exemplar ska under året testas för att se hur bra strassnitarna håller innan produkterna i Viggoserien vidareutvecklas :)
 
. .
 
 
Tack alla som har visat intresse för att vara testperson för detta huvudlag! Idag ska jag ta mig i kragen och noggrant läsa igenom alla era mejl och välja ut en av er :) Förhoppningsvis har jag skickat ut svar till er alla under kvällen.

Tävlingsrosetter

För länge sedan gjorde jag lite reklam för en tjej som sålde tävlingsrosetter till hästar. Jag vet inte helt säkert om hon fortfarande håller på idag eller om hon har lagt den verksam på is. Men hur som helst så kom jag i kontakt med en annan tjej som också gör galet fina rosetter! Det syns att hon verkligen lägger ner tid på produkterna och varje rosett är lika perfekt! Idag finns hon enbart på facebook, men hon har lovat att inom kort lansera sin egna hemsida :) Tillsvidare hittar ni henne här.
 
Själv har jag lagt en beställning på rosetter till både mig och robert, och alltså... Dem kommer bli sååå snygga!

Gissa om jag blev lycklig när jag kunde få glitter på rosetterna! Det blir turkosa till Robert och bruna till mig..
 
Hon gör även rosetter med fastsydda band för inflätning i man (typ lyckofläta), svansrosetter samt rosetter till ryttarens/kuskens hår, och så går det ju att använda rosetterna på sina hundar också :)
 
 
//Moa